Om föreningen

Koloniområdet sträcker sig från Skanstullsbron fram till Vickergatans backe ner mot Årstaviken. Trädgårdarna klättrar uppför en södersluttning som ger ett förmånligt mikroklimat för odlingar av alla de slag.

Man behöver dock inte ägna sig åt botaniska djupdykningar för att njuta av vad som växer på odlingslotterna. Även de mer eller mindre vanliga blommorna, buskarna och trädensprider glädje från tidig vår till sen höst.

Vi förfogar över 143 lotter, vilka är fördelade på sex så kallade hagar. I Eriksdalslundens område finns Ängshagen, Silfwerlings hage, Strandhagen, Linhagen, Tobakshagen och Tullhagen.

Koloniområdet är en oas för oss kolonister, men också för stadens övriga invånare och människor från hela landet och världen som gästar Stockholm.Det är många som promenerar runt i området och beskådar våra blommor och grönsaksodlingar – i såväl forskningssyfte som för rena nöjets skull. Eriksdalslunden är en populär plats vare sig man vill promenera, jogga, cykla, motionera hunden, åka skidor, spela boule, sola eller meditera.