Kursöversikt

Höstens kurser

Trädbeskärning

”Beskärning och skötsel av fruktträd, prydnadsträd, buskar och häckar”
Trädens biologi, tillväxt mm, syfte med beskärning, beskärningsmetoder för beskärning av unga och äldre träd, även för buskar/bärbuskar och häckar, och hur man undviker att skada träden. Vi börjar med 1,5 tim. teori, därefter 30 min lunch och sen går vi c: a 2 tim. på rundvandring med praktiska exempel på lotter, där Pär visar hur man går tillväga och svarar på frågor. Om du har något problem med ett träd eller buske, berätta gärna om det när du anmäler dig. 

Kursledare: Pär Wennman, Miljö- och trädgårdskonsult

Datum: 1 september

Tid: 10 – 14 c: a

Plats: Havregatan 4, kvarterslokal med ingång från gården.

Självkostnadspris: 100 kr inklusive lättare lunch (meddela ev. allergi vid anmälan). Kontant betalning eller swish vid ankomst.

Anmälan: är bindande och görs senast två veckor före kursdatum till Studieansvarig@eriksdalslunden.se  eller på Sommarfesten den 17/8.

Kompostering

Komposten är grunden för all ekologisk odling. Det är där allting börjar och slutar i det ekologiska kretsloppet. Lär er hur man komposterar bäst och effektivast. Vad man får och inte får kompostera, men även nyttan med kompostering. Det blir även lite om odlingslimpa, gödsel och odlingsåret.

Kursledare: Kjell Eklind/Studiefrämjandet

Datum: 2 oktober

Tid: 18.30 – 21

Plats: Havregatan 4, kvarterslokal med ingång från gården.

Självkostnadspris: 50 kr inklusive lättare förfriskningar. Kontant betalning eller swish vid ankomst,

Anmälan: är bindande och görs senast två veckor före kursdatum till Studieansvarig@eriksdalslunden.se  eller på Sommarfesten den 17/8.

Biologisk mångfald

Din trädgård är ett fantastiskt ekosystem.

Kjell Eklind berättar om den stora mångfalden som finns i den lilla trädgården. Vilka växter som lockar pollinerarna, hur man hjälper till att rädda bina och lite om olika kompisar, skadedjur, ogräs och nyttoväxter. Du kan välja mellan två datum nedan.

Kursledare: Kjell Eklind/Studiefrämjandet

Datum: 22 oktober, 5 november

Tid: 18.30 – 21

Plats: Havregatan 4, kvarterslokal med ingång från gården.

Självkostnadspris: 50 kr inklusive lättare förfriskningar. Kontant betalning

eller swish vid ankomst,

Anmälan: till ett av datumen är bindande och görs senast två veckor före kursdatum till Studieansvarig@eriksdalslunden.se  eller på Sommarfesten den 17/8.